Waarom nachtcreme gebruiken?

Waarom zou je een nachtcrème gebruiken als je elke dag een dagcrème smeert? Een dagcrème helpt bij het beschermen van de huid, maar ook de nachtcrème heeft een belangrijke functie: nachtcrème helpt bij het herstellen van de huid. Huidcellen worden vooral ’s nachts vernieuwd en daarom is het belangrijk om voor het slapengaan een voedende crème te smeren.

Een nachtcrème herstelt, hydrateert en voedt de huid. Ze zijn vettiger dan dagcrèmes omdat de huid ’s nachts verzorging langzamer en dieper opneemt. Door een nachtcrème te gebruiken, wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd, waardoor de huid veel soepeler wordt, rimpels langer wegblijven en je huid een diepgaande voeding krijgt.

Voordat je nachtcrème gaat smeren, is het erg belangrijk dat je je huid goed schoonmaakt zodat alle resten van make-up, crème, vuil en bacteriën weg zijn. Doe je dit niet, dan duwt de crème de viezigheid alleen maar dieper in je poriën.

Wil jij weten welke soorten creme het beste bij jouw huid passen? Neem dan contact op voor een behandeling. Je krijgt dan ook een op jouw huid afgestemd advies.