Acne | Glycolzuur

Meditopics AHA-oplossingen van 50% vrij glycolzuur zijn bedoeld voor medische peelings. De peelings kunnen uitgevoerd worden op een daartoe voorbereide huid met Meditopics AHA gel 5% of 10%. De Alpha Hydroxy Acids (A.H.A.), waartoe het glycolzuur behoort, zijn een familie van plantaardige zuren (melkzuur, wijnsteenzuur, appelzuur en druivenzuur) die over buitengewone dermatologische eigenschappen beschikken. Glycolzuur is de kleinste molecule van alle AHA’s, bijgevolg dringt ze het best in de huid door en is ze derhalve effectiever dan de andere zuren.

Glycolzuur doet de samenhang tussen de corneocyten verslappen en stimuleert de nieuwvorming van collageenvezels door de fibroblasten. Deze eigenschappen bewerkstelligen een versnelde afschilfering vande hoornlaag en verhogen de tonus van het steunweefsel. Toch hangt de doeltreffendheid van een oppervlakkige peeling vooral van de herhaling van deze handeling af.

Een peeling (van het Engelse “peel” = pellen) is een dermatologische handeling die tot doel heeft de huid af te pellen (dunner maken), zodat via regeneratie van de huid er beter uit gaat zien.

De voorbereidende behandeling op de peeling moet minstens 15 dagen toegepast worden. Werd er een microdermabrasie uitgevoerd, dan volstaat 4 of 5 dagen behandeling met de AHA gel (5% of 10%). De lage dosering van 5% is geschikt voor lichte en gevoelige huidtypes, in de beginfase van de kuur en als post-peeling onderhoud. De hogere dosering van 10% is geschikt voor de dikkere, resistente huid met neiging tot keratose en als voorbehandeling op een peeling.

* Altijd een zonneproduct met een hoge beschermingsgraad gebruiken (bijv. Meditopics Sunblock SPF 50) en alle andere nuttige maatregelen te treffen tijdens het gebruik van Meditopics AHA gel of gedurende de behandelingen door een deskundige met hogere concentraties Voorbereiding van de huid op een peeling met glycolzuur
De voorbereidende behandeling op de peeling moet minstens 15 dagen toegepast worden met de AHA gel 5% of 10%. Werd er een microdermabrasie uitgevoerd, dan volstaat 4 of 5 dagen behandeling met de AHA gel.

Al vanaf de allereerste behandelingen zal de huid merkbaar beter worden. Voor een optimaal resultaat zijn echter minstens 7 of 8 behandelingen vereist. De doeltreffendheid van een peeling met glycolzuur hangt vooral van de herhaling van de handeling af. Tussen de behandelingsbeurten, zoals gedurende de voorbereidingsperiode, de AHA gel 5% of 10% ‘s morgens en/of ‘s avonds aanbrengen.

Let op: Bij frequente blootstelling aan de open lucht, en zeker aan de zon (te ontraden), de patiënt op het hart drukken om een zonneproduct met een hoge beschermingsfactor te gebruiken en alle nuttige maatregelen te treffen.